2023 ev tekstili trend renkleri
2023 ev tekstili trend renkleri

Pandeminin alışkanlıklarımızı değiştirmesi sonucu yaşam alanlarımızda kullandığımız tekstil ve dekorasyon ürünlerinin önemi oldukça artmış durumda. Bu anlamda tasarım sektörü evrilmiş ve yeni ev tekstili trendleri oluşmaya başlamıştır. Ev tekstil ürünleri evlerimizde kullanılmak üzere tasarlanıp üretilmiş, içerisinde kumaş bulunan ürünlere denilmektedir. Ev tekstili ürünleri koltuk takımlarından yataklara, örtülerden perdelere, çarşaflardan halılara kadar her yerdeler. Ev tekstili ürünlerinin her biri farklı renk, desen ve malzemeden üretilir ve her biri özel olarak tasarlanır. Bu ürünler üretilirken pamuk, ipek, keten, yün gibi doğal malzemeler kullanılmaktadır. Fakat aynı zamanda sentetik malzemeden üretilen ev tekstili ürünlerine de rastlanabilir.

Son yıllarda renklerin ve desenlerin önemi giderek artmaktadır. Bu nedenle ev tekstili ürünleri tasarımcıları her yıl trendleri takip ederek kullanıcılar için son modaya uygun farklı renkler ve desenlerle çalışmaktadırlar. Bu nedenle 2023 yılı ev tekstili trendleri düşünüldüğünde de bazı renkler ve desenlerin öne çıktığı görülmektedir. Bu yıl özellikle açık yeşil, sarı, mavi, pembe ve turuncu gibi pastel renklerin öne çıkacağı düşünülmektedir. Pastel tonlu renkler soluk ve yumuşak bir renk tonu olan renklerdir. Canlı renklerin gri veya beyaz ile karıştırılması sonucu elde edilirler. Bu renkler kullanıldığı ortama göre genellikle romantik, hafif ve narin bir hissiyat vermeleriyle bilinmektedir. Özellikle yatak odaları için pastel tonların öne çıktığını söylemek mümkündür.

Açık yeşil ve sarı renkteki pastel tonlar salon ve mutfak gibi ortak kullanım alanına sahip alanlar için tercih edilebilir. Pembe ve mavi renkleri ise hem yatak odaları hem de salonlarda tercih edilebilir. Bu yılın ev tekstili trendleri arasında özellikle oturma odaları ve oturma grupları için turuncu tonlarının tercih edildiğini söylemek mümkündür. 2023 yılında öne çıkacak ev tekstili ürünlerinin renklerinin kişisel tercihlere göre de değişiklik göstermesi beklenebilir. Bazı ürünler bu göz önüne alınarak birbirinden farklı renk tonlarında ve desenlerde üretilirler. Renklerin evimizdeki atmosferi ve ruh halimizi etkilediğini düşündüğümüzde farklı seçeneklerde bulunabilmek oldukça idealdir.

2023 yılı trend renk tonlarına bakacak olursak listenin mor, güvercin grisi, menekşe ve zümrüt yeşili renklerini içerdiğini söyleyebiliriz. Bunlardan mor rengi hem romantizm hem de yaratıcılık ile ilişkilendirilmiş bir renktir. Kullanıldığı ortamda klasik ve modern tarzın aynı anda temsilcisi olabilir. Mor aynı zamanda duyguları manevi olarak sakinleştirebilen bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden yatak odasında kullanılmaya oldukça müsaittir. Bir diğer renk olan güvercin grisi ise tasarımda nötrleyici bir renk olarak kullanılması dolayısıyla ferahlık hissi almak istediğimiz yerlerde kullanılmalıdır. Örneğin dar bir alana sahip bir oturma odası varsa, ferahlık hissiyatını desteklemesi ve odayı daha geniş göstermesi adına güvercin grisi ev tekstili ürünlerini tercih etmeniz gerekir. 2023 yılının bir diğer trend rengi olan zümrüt yeşili genellikle zarafet ile ilişkilendirilmiş bir renktir. Önceleri ev tekstili ürünlerinde sık olarak kullanılmayan bu renk son zamanlarda perdeler, çarşaflar, örtüler ve halılar gibi bir çok üründe kullanılmaya başlanmıştır. Zümrüt yeşili rengin güvercin beyazı renk ile harmanlanmasıyla oluşan pastel tonlar da yine trend bir renk olarak düşünülebilir.

Bambi Yatak tasarımcıları tüm ürünlerimizde göz zevkinize uygun, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak renk seçimleri yaparlar. Bambi Yatak internet sitesi üzerinden en trend ev tekstili ürünlerine ulaşabilir dakikalar içerisinde beğendiğiniz ürünü sipariş edebilirsiniz. Tüm ürünlerimiz TSE standartlarına uygun olarak üretilmiştir ve 2 yıl garanti dahilindedir.

Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.

WEB SİTEMİZİ HANGİ AMAÇLA ZİYARET ETMİŞTİNİZ?

SİTEYİ ZİYARET AMACINIZA ULAŞTINIZ MI ?

Hangi konuda görüşünüzü iletmek istersiniz?

Hizmetlerimizin verildiği hangi kanalla ilgili görüş iletmek istersiniz?

Hizmetlerimizle ilgili olarak aşağıdaki unsurlardan ne kadar memnunsunuz?

Genel Memnuniyet
Talebinizin çözülmesi
Sunulan hizmet kalitesi
Diğer görüş ve yorumlarınız için:

Size en iyi deneyimi sunmamız için size ulaşmamızı ister misiniz? "Kişisel verilerimin, müşteri memnuniyet anketi süreçlerinin planlanması, ürün ve hizmetler hakkında bilgilendirilmem, talep ve şikayet süreçlerinin yürütülmesi amacıyla BAMBİ tarafından işlenmesini ve ve bu amaçla BAMBİ''in hizmet aldığı tedarikçilere ve iş ortaklarına aktarılmasını kabul ediyorum."

Anket Tamamlandı!
Teşekkür ederiz...